tak poud maji od vyrobce dané najké toleranec pro daný motor, třeba jak jsem postoval tu tabulku co je up (znejvětší pravděpodobností je pro muj motor ) , tak pokud tlaky neodpovidaji tabulce tak je motor špatný
co se týká moji spotřeby tak +- 7.8 litru a to jezdim "lehká noha" auto prazdné
tedka mi na garančce mněnil olej a už po pár km je z oleje cítit benzin a to dost ! už před vymněnou oleje smrděl benzinem
navíc když rano nastartuji i30II tak z výfuku hodně smrdí benzin ! ale fakt hodně !
když jsem mněl tedka auto na garančce tak mněřely tlaky vlacu a navíc mněly dole výfuk kontrola katu mám fotky kat vypadá jako nový

vše na vlastni naklady !
mi nejde až tak oto jestli by uznaly případnou reklamci ale spiše nechci auto zahodit za par tisic km

takže přemýšlím jestli nechat přetěsnit "motor" tedy nové kroužky a stírak a přiapdně pisty , nebo motor dojet a pak schánět nový , nebo se hadat z blbečkama ohledně zaruky !
a soudni znalec nevím který by mněl doma servis

aby mohl zmněřít tlaky vlacu , takže nevím jestli zajet do jiného servisu a tam nechat zmněřít tlaky a pak jim to případně omlatit o hlavu ?
fakt nikdo ještě nemněříl tlaky na motoru 1.6 cvvt 88kw ?
edit : tak jsme si tedka skoro 4 hodiny hrál z mněřením tlaku vlacu , mám dva mněřáky jende klasika za par set kč a druhy profi pujčený , a mněření při nezahřátém motor vypadá nasledovně :
vlace 1 : 7.6 atm 2 : 8.4 atm 3 : 8.4 atm 4 : 8.5 atm
tak nevím dva mněřáky mněřily skoro schodně až setiny které neberu v potaz
tak fakt nevím co si mám o takhel malých tlacích myslet ? takový tlaky bych čekal u turbomotoru !