Svíčky
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
a Brisk? tak jedine do š120
a to ze se davaj stejne svicky do 1.3 nebo 2.0 vubec nic neznamena, vsak ona ta 1.3jka docela jede pekne na svuj objem!!
borku nak nechapu proc bys porad setril na takovejch vecech, olej mogul, svicky brisk.. vim ze chces usetrit a mozna podporit cesky znacky, ale.. ja bych spis rekl ze to patri do toho Rapida cece nez do tiburona..
ostatne ja jezdim jedine na shell V-power, pouzivam kvalitni olej (Castrol) a kdyz se pak delala hlava na scoupu tak mechanici nestacili zirat jak mam cistej a krasnej motor, zadnej karbon!!
tak jsem jim rekl recept jak na to a spokojene v tom pokracuju..
a to ze se davaj stejne svicky do 1.3 nebo 2.0 vubec nic neznamena, vsak ona ta 1.3jka docela jede pekne na svuj objem!!
borku nak nechapu proc bys porad setril na takovejch vecech, olej mogul, svicky brisk.. vim ze chces usetrit a mozna podporit cesky znacky, ale.. ja bych spis rekl ze to patri do toho Rapida cece nez do tiburona..
ostatne ja jezdim jedine na shell V-power, pouzivam kvalitni olej (Castrol) a kdyz se pak delala hlava na scoupu tak mechanici nestacili zirat jak mam cistej a krasnej motor, zadnej karbon!!
tak jsem jim rekl recept jak na to a spokojene v tom pokracuju..
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
jednou sem byl koupit svicky na Hondu civic, taky mi vnutili BRISK. Pekne to tam okecaval a taky je mel skladem tak sem je vzal. Hned ten den sem je namontoval. a vecer uz sem tam mel zase ty stary co meli uz tak mesic po polocasu rozpadu ale jeli lip. takze brisk uz bych nikdy nekoupil. A v accentovi sem taky mel origos Championky ale pak sem tam dal NGK a pohodicka klidek, takze nevidim duvod proc bych nekam cpal svicky co dostanes v Lidlu k rohlikum.
Octavia 1.8T 20V 110kW/150hp r99
před:
Accent 03 62kw zelená metaliza (šel do světa:-)
před:
Accent 03 62kw zelená metaliza (šel do světa:-)
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
TomXP-asi tu nejsi dlouho,ale o čtyčbodech Bosch bylo napsáno dost.Ty v Tiburonu zkoušet rozhodně nebudu,protože Rasty je tam dal a už mu svítil check engine.Vrátil původní a OK.Znovu Bosch a motor stávkoval a svítila kontrolka.Takže ty jsou už na Tiburonu odzkoušené (samozřejmě můžou na jiném motoru,autě..fungovat v pohodě,ale našemu motoru značkové Boschky nechutnají).Na okraj-ty doporučené typy NGK a Champion jsou opravdu v té nejnižší(základní třídě)-tzn.jak jsem psal a jak ukazují přepočítací tabulky-Brisk super.Tzn.žádné revoluční nebo lepší svíčky(otevř.jiskřiště nebo menší mezera mezi elektr.jako ytria......prostě nic ).
Blacku-to není o šetření .Asi jsi nečetl,že uvažuji koupit svíčky od Brisku,NGK,Championky už mám odzkoušené a přinést zkušenost s provozem v tomto motoru(jako to udělal Rasty s Boschkami).A kdo si myslí,že oleje Castrol(jiní ho nenávidí),nacpané aditivy(chlorem,který ztiší chod motoru,ale stěny válců korodují-vyžírá je )jsou to nejlepší pro auto,protože jsou drahé..........tak mu to neberu,protože o olejích se toho napsalo a odkazů na ODBORNÉ články je dost.A s Mogulem nemám nejmenší problém,stejně jako předtím s 4x dražším Shell Helix Ultra,stejné výkonostní třídy(mazací i teplotní).Tak proč nepodpořit české podniky,pokud mají stejně kvalitní produkt za čtvrtinu ceny A pokud se osvědčí,třeba bude i někdo rád,že nemusí vyhazovat zbytečné peníze a věci(svíčky,oleje....)jsou pro jeho motor odzkoušené. Abych předešel hádkám,že někomu něco vnucuji-jde mi o odzkoušení(nebo osobní zkušenosti jiných-nenávidím vzdechy-jeden technik říkal,že někdo říkal,že slyšel,že je to kšunt ).Také jsi se neptal souseda s VW,jestli si máš koupit ten neznačkový Hyundai,co o něm jedna paní říkala......
Já naopak do toho chci vložit pár kaček a napsat - s těmi to nejede,u těch se rozsvítila kontrolka motoru(čtyřbod.Bosch),s těmi to jelo lépe.....Někomu dalšímu to pomůže,jiný si to zkusí sám(jestli nekecám ).Jiný věří urč.značce a já mu to neberu.
Přiznávám,že někdy cítím,že když napíšu,že jezdím na Mogul nebo jsem vyměnil zasr....é a nebezpečné Micheliny za Nankang(max.spokojenost),tak jsem hned v očích značkařů méněcenným. Ale to je jejich věc. Nebo je lepší něco odzkoušet a nechat si to pro sebe
Blacku-to není o šetření .Asi jsi nečetl,že uvažuji koupit svíčky od Brisku,NGK,Championky už mám odzkoušené a přinést zkušenost s provozem v tomto motoru(jako to udělal Rasty s Boschkami).A kdo si myslí,že oleje Castrol(jiní ho nenávidí),nacpané aditivy(chlorem,který ztiší chod motoru,ale stěny válců korodují-vyžírá je )jsou to nejlepší pro auto,protože jsou drahé..........tak mu to neberu,protože o olejích se toho napsalo a odkazů na ODBORNÉ články je dost.A s Mogulem nemám nejmenší problém,stejně jako předtím s 4x dražším Shell Helix Ultra,stejné výkonostní třídy(mazací i teplotní).Tak proč nepodpořit české podniky,pokud mají stejně kvalitní produkt za čtvrtinu ceny A pokud se osvědčí,třeba bude i někdo rád,že nemusí vyhazovat zbytečné peníze a věci(svíčky,oleje....)jsou pro jeho motor odzkoušené. Abych předešel hádkám,že někomu něco vnucuji-jde mi o odzkoušení(nebo osobní zkušenosti jiných-nenávidím vzdechy-jeden technik říkal,že někdo říkal,že slyšel,že je to kšunt ).Také jsi se neptal souseda s VW,jestli si máš koupit ten neznačkový Hyundai,co o něm jedna paní říkala......
Já naopak do toho chci vložit pár kaček a napsat - s těmi to nejede,u těch se rozsvítila kontrolka motoru(čtyřbod.Bosch),s těmi to jelo lépe.....Někomu dalšímu to pomůže,jiný si to zkusí sám(jestli nekecám ).Jiný věří urč.značce a já mu to neberu.
Přiznávám,že někdy cítím,že když napíšu,že jezdím na Mogul nebo jsem vyměnil zasr....é a nebezpečné Micheliny za Nankang(max.spokojenost),tak jsem hned v očích značkařů méněcenným. Ale to je jejich věc. Nebo je lepší něco odzkoušet a nechat si to pro sebe
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- macháček
- Kontaktovat uživatele:
No ale musíš mít opravdu japonský. Já viděl co dokázala NGK (made in Korea) v motorce a i v mém autě při výměně nevypadali moc vábně (prostě shit). Mám čtyřbodovky a jsem spokojenej, jenže nejsem takovej trhač asfaltu jako vy s kupátkama , mě jde u nákladáčku spíš o spotřebu a výdrž .black_sheep píše:ja je asi casem taky vymenim a za NGK, to jsou opravdu ty nejlepsi svicky, zkousel jsem na scoupu BOSCH-4bodovy a 2x jsem je vyhodil po dobu asi roku a pul pritom s NGK nebyl problem!
navic nedavno jsem tak premejslel proc mi porad odchazeli vicka rozdelovace, nejspis to muselo bejt tema svickama!! takze do coupe uz je nedam ani nahodou!! nemecky sr*cky at si sroubujou do nemeckej aut, ja budu duverovat japonsky kvalite
Hyundai Lantra kombi 1.5 12V GLS/r. v. 2000
Su spinave alebo aj zahrdzavene?gyneco píše:Měnil jsem svíčky před půl rokem a už se mi zašpinili tak, že auto přestalo táhnout. Je to normální? Existuje ňákej přípravek na čištení?
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych jeden poznatek kolem svíček-v Lantře J2 jsem měl BRISK DOR 15 LGS(cena kolem 120,-),najel jsem s nimi asi 20000km,nový majitel je tam má ještě pořád a problémy s nimi nejsou.BOSCH Super 4 jsem tam měl taky,měl je brácha v J1 a nebylo to to pravý ořechový.Řekl bych,že hodně záleží na autě jak moc je jeté a v jakém je stavu a až druhořadé jsou svíčky,ale je to jenom můj názor,mě se například neosvědčily Champion.
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5