Takže se nezdráhejte a raďte a přispívejte
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
mne to udelali spatne svicky ... jestli ti pri startu vali dym z auta ,.... tak to mas spatne svicky .. jak sem dal nove tak ani mracekMichal.Orlova píše:Tak jsem vylít od emisí jako špinavý hadr. Vysoké emise. Takže co s tím? Brouzdal jsem trochu po netu a pátral. Vesměs jsem našel, že by to mohla být lambda, případně katalyzátor (ale jeho vliv na CO není prý velký). Taky prej spínač teploty motoru a potom mě zaujal jeden borec, který toto všechno eliminoval a hodnoty CO pořád na hovno. A nakonec to byl ucpaný nějaký jednocestný ventil, který šel z jedné strany na odvětrání kliky a na druhé straně do sání (sorry - píšu to jak to čtu). Byla to ale Honda. Nemá Hyundai taky něco takového? Vzpomínám totiž, že už při minulých emisích mi CO blblo a najednou z ničeho nic to spadlo dolů - jako kdyby právě povolil možná ten přicpaný ventil (pokud tam teda je).
Takže se nezdráhejte a raďte a přispívejte. Trochu mě to totiž tlačí.
Ty vole (bez urážky) - kde se dá sehnat katalyzátor za 3 litry? Sem s ním. Jen tak jsem mrkl na autokelly a našel katalyzátor za 9700,- (BOSAL). Vzpamatoval jsem se až na hajzlu nad mísou...jelensoft píše:Ta hadice může být skutečně ucpaná. Když jsem měnil řetěz na vačkách a měl jsem dole víko, tak jsem sundal plech, co je k němu zespodu našroubovaný. Pod ním bylo plno karbonu a to samé bylo určitě i ve ventilu, který je pod tím. Tak jsem to pro jistotu celý vymyl. Na emisích jsem prošel s přehledem, ale nevím, jestli to má souvislost. Někde ale začít musíš a tohle moc nestojí. Jestli to je ucpané poznáš podle toho, když u sání hadici vyndáš a prstem zkusíš, jestli fouká. Jinak katalyzátor stojí cca 2 - 3 tisíce, samozřejmě neorigo, jen podle průměru výfuku a obsahu motoru.
http://www.vyfukyonline.cz/Katalyzatory----univerzalni/ mrkni sem, ale je to bez záruky, jen jsem to nasel na netu.Michal.Orlova píše:Ty vole (bez urážky) - kde se dá sehnat katalyzátor za 3 litry? Sem s ním. Jen tak jsem mrkl na autokelly a našel katalyzátor za 9700,- (BOSAL). Vzpamatoval jsem se až na hajzlu nad mísou...jelensoft píše:Ta hadice může být skutečně ucpaná. Když jsem měnil řetěz na vačkách a měl jsem dole víko, tak jsem sundal plech, co je k němu zespodu našroubovaný. Pod ním bylo plno karbonu a to samé bylo určitě i ve ventilu, který je pod tím. Tak jsem to pro jistotu celý vymyl. Na emisích jsem prošel s přehledem, ale nevím, jestli to má souvislost. Někde ale začít musíš a tohle moc nestojí. Jestli to je ucpané poznáš podle toho, když u sání hadici vyndáš a prstem zkusíš, jestli fouká. Jinak katalyzátor stojí cca 2 - 3 tisíce, samozřejmě neorigo, jen podle průměru výfuku a obsahu motoru.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |