Elantra nestartuje

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Sprave
*

Re: Elantra nestartuje

Příspěvek od Sprave »

Hardcam píše:Ja to cekal, kdyz jsem to tema otviral...tak to uz vazne nechapu...
ja uz taky ne:-( jsem uz z toho uplne zoufaly, nas*any, ted jsem musel jet do prace vlakem, ktery mel pulhodky zpozdeni...takze kdyz se to se*e, tak se to se*e poradne...

tady uz asi bohuzel nic nevymyslime:-(....jsem zvedav na reakci toho autobazaru spise.
Reklama

Bruno

Příspěvek od Bruno »

Dalo by se vymýšlet a hledat závady, např. teplvodního čidela, Halova senzoru, snímače otáček kliky, MAP senzoru, MAf senzoru atd. Ale to by chtělo diagnostiku v servise u Hyundaie a proč do toho cpát peníze. Když, tak ať ti tu diagnostiku a případnou opravu uhradí ten prodejce/bazar/ kde jsi to koupil. Možná bys měl trvat na té diagnostice ve značkovém servise. Pokud jsou solidní, tak na to půjdou.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Taky mě to už sere. Je to typická skrytá vada a na ně se vztahují záruky prodejce. Fakt je, že se obtížně prokazují a ještě hůře odstraňují, když to jednou jde a podruhé ne.
sprave, dál držím palce a věřím, že nakonec bude spokojenost.
Ford Mondeo TDCi 96 kW, Euro 4
Elantra, model 2004, CRDi (zůstala v rodině)
Dříve: Accent, model 2003, CRDi (zůstal v rodině)
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

sprave, informuj, jak pokračuje causa se startováním! Věřím, že výsledek nakonec bude uspokojující.
Sliboval jsem, že se rozdělím o zkušenosti se startovacím boxem Güde 900 K. Na eva.cz jsem ho koupil za 899,- Kč.
V sobotu ráno jsem ho vyzkoušel při teplotě -8 st. C. Auto stálo několik dní na mrazu a baterka má svá nejlepší léta už za sebou, navíc ji nepomáhá ani poměrně hustý motorový olej Carex 15w-40.>
Nabíjel jsem tedy zdroj dle návodu 30 hodin. Ráno jsem kabely spojil s baterkou, otočil klíčkem, nažhavil a motor se začal točit. Že má pomocníka, bylo hned znát. Jak jsem očekával, téměř ihned naskočil. Ukazuje se, že velmi levné žhaviče Starline z Auto Kelly po 237,- Kč drží!
Závěr je ten, že doporučuji všem mít tento přístroj, který můžete mít někde doma v paneláku /nemusí být dílna/ při ruce. Podle mého odhadu může významně prodloužit život autobaterie. Doporučuji také pravidelně baterku dobíjet, protože nároky na ni jsou v zimě enormní.
Zdravím a těším se na dobrou zprávu do spraveho.
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Ja jsem ted na horach,momentalne na obede. Startuje krasne. Kdo vi,kde je Predni Labska,tomu je jasny.jakej krpal zasnezenej s breckou sem vede. Jako jeden z mala tu jsem bez retezu a 4x4 a nadhera. Jen na Bubakov primo k lanovce jsem se nedostal,pak jsem zjistil,ze se sem dostal jen Santa,Tucson, Octa 4x4 a X-trail,ale malem to bylo,v plnym nalozeni.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Nazdarek kluci,
tak zatim jsem nijak nepokrocil-auto mi stoji pred barakem:-(.
Dneska jsem kontaktoval autobazar, kde jsem holku koupil. A ten me informoval, ze to asi budou zhavice, ze to delaji;-)
jen me fascinuje to, ze v jednom servise mi rekli, ze jsou zavice OK (byl to ten servis, kde si vzali za filtr litr).
Kazdopadne, ted vubec cas nemam, abych to do nejakeho servisu dotahl :-( Navic to bude reseno asi jako nezarucni, takze dalsi inestice. Nerikam, ze to je nejaka velka, tak kdyz se to secte- nemusel jsem kupovat novou baterku, ani ten filtr a stacilo by jen zhaveni. Takze ted premyslim, ze bud to zkusim vymenit sam (i kdyz tu nekdo psal, ze je docela slozite se k nim dostat a pak je tam dulezity i nejaky tocivy moment-ze nesmi byt moc utazene ci co) a to jako totalni lajk nedovedu:-(
takze dalsi cca dvojka by se mi nechtela davat, kdyz by to treba problem nevyresilo:-(

Tak,pred chvili jsem mluvil s klukem,diky kterému jsem nastartoval,kdyz se mi to stalo prvně a ten rika,ze to vidi na nejaké svinstvo v naftě...ze to svinstvo v zimě zmrzne a stane se z nej nejaky rosol,ktery zadrží naftu....prý se to pri startu chová,jako by nesla žádná nafta...ze kdyby to byly ty žhavice,tak by to mělo snahu chytnout-prý by to alespon skytalo ci co....ale tohle pouze točí starter a nic vic...
Takze moc chytrý z toho nejsem.tak pockam na teplo,chytne(snad) a sup do zn.servisu,aby mi alespon řekli příčinu,proc to v zimě nechyta:-(
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Na žhaviče to opravdu nevypadá. Stačí proměřit, zda odebírají proud při žhavení. To udělá servis. Dle mého to zřejmě bude problém s palivem, něco přicpaného. Tomu by měly pomoci teploty nad nulou. A ještě něco by to mohlo být. Před dvěma lety mi redaktor Vaculík psal o problémech se startováním, typickými pro commonen rail 1. generace. Najdu to a pošlu. Tak zatím!
a ještě něco: Doporučuji v případě žhavičů koupit v Auto Kelly levné. Originál NGK a nebo Bosch vychází na 1000 Kč kus a mají se měnit všechny čtyři. S prací je to pěkná pálka!
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Donald píše:Na žhaviče to opravdu nevypadá. Stačí proměřit, zda odebírají proud při žhavení. To udělá servis. Dle mého to zřejmě bude problém s palivem, něco přicpaného. Tomu by měly pomoci teploty nad nulou. A ještě něco by to mohlo být. Před dvěma lety mi redaktor Vaculík psal o problémech se startováním, typickými pro commonen rail 1. generace. Najdu to a pošlu. !
Dekuji, no do toho cisteni palivoveho systemu (od nadrze po cerpadlo) se stejne asi sam nepustim ;-)...Takze to vidim na servis. Jen se bojim toho, ze mi mohl byt nekde neco poskozeneho-v nejhorsim pripade cerpadlo a jsem na x tisicich :-(
No s autama je sranda:-)....ja si to predstavoval, ze jen natankuji a budu dlouho, dlouho jezdit a ono nic:-(
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

Tak heleď, tady je rada od skutečného fachmana, Martina Vaculíka na Tipcars. Do vyhledavače zadej slova Elantra CRDi.
Můj text:
V mrazech vůz hůře spartuje, respektive neudrží na 1., 2. pokus volnoběh. Předpokládám nefunkčnost žhavicí svíčky.
reagovat

Martin Vaculík | RE: RE: elantra 10:00 po 10.4.2006
Ne, tato závada je způsobena vadným tlakovým regulátorem na railu, závada tipická pro CR Bosch 1. gen. s čerpadlem CP1. Zajeďte do kteréhokoiv Bosch Diesel servisu, tento konkrétní případ vyřeší levněji než značkový servis Hyundai a případná záruka na voziclo zůstane nedotčena. Připravte si 5000 Kč.

A můj nynější dodatek: Byly to svíčky, které po výměně plní svoji povinnost a vše je bez problémů.
Totéž přeji tobě. Pavel
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Donald píše:A můj nynější dodatek: Byly to svíčky, které po výměně plní svoji povinnost a vše je bez problémů.
Totéž přeji tobě. Pavel
Takze radis ty svicky, ju?
je pravda, ze ta "investice" se neztrati...ty se hodi do budoucna, alespon budu mit na nekolik let klid...ale je pravda, ze me zarazi to, ze pri startu neni zadny pokus o naskoceni....opravdu jen se toci starter...nic vic:-(
Donald
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donald »

No to si právě netroufnu říct, že to jsou svíčky. Fakt je, že u mého motoru odešly po 29 tisících km dvě za čtyř - a to byly japonské NGK! Jenže to mělo alespoň nějakou snahu chytnout, jenže motor byl studený, tak se to pod bodem mrazu špatně sbíralo.
V tvém případě doporučuji Bosch Diesel Servis. Ono totiž celé příslušenství motoru je zn. Bosch - čerpadla, vstřikovače, filtry, apod. A Bosch je levnější než autorizovaný Hyundai. Bosch je nejlepší odborník, protože to celý vymyslel a dodal. Má diagnostiku. Ale každej Franta elektrikář ti změří, jestli svíčky odebírají proud nebo ne. Na to stačí zkoušečka.
Na tvém místě bych nejprve zkusil svíčky změřit. Pokud jsou OK, zamířil bych do Bosch servisu, protože pak bude třeba závadu třeba hledat sofistikovaněji.
Nevěš hlavu. Nová baterka se hodí, nový filtr taky.
Držím palec. Dej vědět. Ahoj
Felotron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Felotron »

Donald píše:Martin Vaculík | RE: RE: elantra 10:00 po 10.4.2006
Ne, tato závada je způsobena vadným tlakovým regulátorem na railu, závada tipická pro CR Bosch 1. gen. s čerpadlem CP1. Zajeďte do kteréhokoiv Bosch Diesel servisu, tento konkrétní případ vyřeší levněji než značkový servis Hyundai a případná záruka na voziclo zůstane nedotčena. Připravte si 5000 Kč.
Tak presne tuto zavadu ted mela tatkova Ela + teda jeste nejaky spony v palivovym systemu (takze oprava vysokotlakyho cerpadla) + novy zhavice
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006

dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Felotron píše: Tak presne tuto zavadu ted mela tatkova Ela + teda jeste nejaky spony v palivovym systemu (takze oprava vysokotlakyho cerpadla) + novy zhavice
No ja doufam, ze zas tak vazne to nebude:-(
porad spoleham jen na ty zhavice ;-)....ale zase mi nejde do hlavy, ze kdyby to opravdu ty zhavice byly, tak prece to nechytne vubec-ani kdyz je relativni teplo....Nebo to je opravdu takovej rozdil, pokud necham Elinu 9 hodin na mrazu nebo 5 hodin?....kdyz je tam pet hodin, tak chytla, ale po 9 vuuuubec:-(
Felotron
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Felotron »

Sprave píše:
Felotron píše: Tak presne tuto zavadu ted mela tatkova Ela + teda jeste nejaky spony v palivovym systemu (takze oprava vysokotlakyho cerpadla) + novy zhavice
No ja doufam, ze zas tak vazne to nebude:-(
porad spoleham jen na ty zhavice ;-)....ale zase mi nejde do hlavy, ze kdyby to opravdu ty zhavice byly, tak prece to nechytne vubec-ani kdyz je relativni teplo....Nebo to je opravdu takovej rozdil, pokud necham Elinu 9 hodin na mrazu nebo 5 hodin?....kdyz je tam pet hodin, tak chytla, ale po 9 vuuuubec:-(
Tak je zkus vymenit a uvidis... Ale podle toho, co jsem za posledni dobu nastudoval o commonrailu, tak mas asi smulu a zhavice to nebudou
i30 PDe fastback 1.5 DCT
ELANTRA XD 1.6 2006

dříve:
Tucson TLe 1.6 Crdi 2019
Santa Fe DM 2.2AT 2015
i30CW GDH 2016 1.6 Crdi
i30 FD 2.0i 2011
Accent LC
Felicia 1.3
Sprave
*

Příspěvek od Sprave »

Felotron píše: Tak je zkus vymenit a uvidis... Ale podle toho, co jsem za posledni dobu nastudoval o commonrailu, tak mas asi smulu a zhavice to nebudou
:-(
A nejaky navrh, co by to mohlo byt?...no ja ted cekam, az budu mit trosku volneho casu...ale asi to stejne vyresim tak, ze to odvezu do servisu, at mi tam udela komplet diagnostiku a popise mi zavadu...potom eventuelne bych to zkusil reklamovat..
...Ale moc jsi me nepotesil:-(
Odpovědět

Zpět na „ELANTRA“