To klidně, ale když se na začátku motor ani nehnul (neotočil) a je po pravidelné prohlídce jako po 180.000 km (cca 2 měsíce nazpět, reálně najeto v době prohlídky 139.000, nyní 146.000), tak bych čekal, že to bude OK. Nechť si s tím poradí oni. Vyjma "štěkání" auto jede a i dnes v -8°C nastartováno.
Abych pravdu řekl, příště se už nechám odtáhnout se všemi důsledky. Už mě to přestává bavit. Mít na motoru, za něco málo přes 4 roky, nyní čtvrtou garanční závadu (na 99% - podle mě, zatím bez výsledku kontroly v servise) a k tomu i jednu negaranční (žhaviče), tak to už fakt ne.
Tentokrát jsem prostě musel odjet a doufám, že příště to nebude tak nutné.
Jinak kolega má stejné auto, jen 4x4, najeto výrazně méně (cca 40.000 o cca 3/4 roku starší) a má na tom 1x garanční, 1x negaranční.
Přemýšlím o změně auta. Aktuálně jsem ve stavu přejít do jiné značky, ale nevylučuji využít auto jako protiúčet a zase něco z těch

koupit (bude záležet na verdiktu servisu a nabídce protiúčtu), ale zatím mám vyhlídnuto jinde, levněji, ve stejné či vyšší výbavě. Potřebuji si jen vyzkoušet, jak se v tom sedí.