signalizácia nedostatočného tlaku v pneu
Moderátor: Moderátoři
Re: signalizácia nedostatočného tlaku v pneu
Napadla mě taková blbost... jestli se přijímač nespároval s rezervou v kufru a díky zimě jí klesl tlak... a proto to začalo signalizovat. Ale po pravdě si teď nejsem jistý, zdali je vůbec je na rezervě TPMS.
Taky by mě zajímalo, co za tím je
Taky by mě zajímalo, co za tím je
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
- Reklama
Robo. A to ti teraz svieti tetaz furt?
Máš rovnaký rozmer letné pneumatiky a zimné?
Už jsem to tu psal mnohokrát, kdybyste nechali být originál snímače a dali tam za pár dolarů ten z HK, nemusíte nic měřit, měří to samo a máte po problémech...
- robertbulko
čau, áno je to tam teraz stále a rozmery mám presne tie isté.mtb_ píše:Robo. A to ti teraz svieti tetaz furt?
Hyundai i40 CW EAGLE edition • Style • 1.7 CRDi • 100kw • 6A/T
- robertbulko
Chlape ty si diagnóza sama o sebe. Čo tu stále trolluješ. Nauč sa aspoň poriadne čítať. Ja v zimnom obutí nemám žiadne snímače!!!karelmrak píše:Už jsem to tu psal mnohokrát, kdybyste nechali být originál snímače a dali tam za pár dolarů ten z HK, nemusíte nic měřit, měří to samo a máte po problémech...
- robertbulko
UPDATE: Telefonoval som so servisným technikom, ktorý povedal že budem musieť prehodiť kolesá na letné kde mám snímače, aby boli schopní zresetovať túto anomáliu. Inak v tomto štádiu technik netuší prečo sa to stalo.
- Mr. HYUNDAI
Ten Beriho nápad s rezervou nezní marně. Nekoukal jsi na ni zda má čidlo TPMS?
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Myslim si, ze do rezerv se TPMSka nedavaji a to z duovud, ze auto neumi pracovat s peti cidli. to by musel sam od sebe rezervu zamerne zamenit.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Je to tak. Na rezervě TPMS není, teď jsem si to byl ověřit, takže svou teorii můžu vyloučit
Každopádně zvláštní chování... a jestli se to opraví tím, že se to spáruje s letním kolem a po návratu na zimní bude všechno ok, tak tomu fak nerozumím.
Každopádně zvláštní chování... a jestli se to opraví tím, že se to spáruje s letním kolem a po návratu na zimní bude všechno ok, tak tomu fak nerozumím.
Hyundai i40 CW, Premium, 1,7 CRDi, 100kW, 6A/T
Asi to beží pod "windovsmi."
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
- robertbulko
UPDATE: 1. Na rezerve určite nie je TPMS senzor. 2. Bol som v servise a zobral som so sebou aj letné obutie. Napadlo ma, že by mohlo stačiť len priložiť letné kolesá so senzormi k aktuálnemu obutiu. Zabralo to, auto rozpoznalo senzory, ale aj tak to neboli schopní zresetovať a ja som zo servisu odišiel bez zmeny. Bolo mi povedané, že auto čaká na to, že si pojazdím s kolesami so senzormi a spamätá sa. To má byť jediná možnosť ako sa tej anomálie na displeji zbavím. Som z toho trochu rozladený, lebo sa mi vôbec nechce prezúvať teraz na letné obutie so snímačmi. Bolo mi odporučené si kúpiť snímače aj do zimného obutia. Momentálne stoja v servise 30€ kus.
Naposledy upravil(a) robertbulko dne 07 led 2016, 16:59, celkem upraveno 1 x.
Podle mě se něco zblblo, asi bych to neřešil až jak přehodíš letní kola.
To že to originál servis nedokáže vyresetovat je samo o sobě zvláštní.
Jak říkám je to na hovno další pičovina do auta aby bylo dražší, ještě že to nemám.
To že to originál servis nedokáže vyresetovat je samo o sobě zvláštní.
Jak říkám je to na hovno další pičovina do auta aby bylo dražší, ještě že to nemám.
- robertbulko
Áno, niečo sa zblblo. Jedna z možností je neriešiť to tak, ako si napísal. V takom prípade, ale neuvidím akú mám spotrebu a dojazd. Keďže sú to pre mňa najdôležitejšie veci na PP, čo dodať? Ideálne je mať snímače na všetkých kolesách (letných aj zimných). Niekto môže namietať a tvrdiť že snímače sú blbosť, ale keď sa nad tým zamyslím s chladnou hlavou bez emócí, určite majú opodstatnenie. Na druhej strane, zaručia mi snímače na zimnom obutí, že sa to nebude opakovať? Čo ak sa naozaj niečo pokazilo a nepomôže ani test s výmenou na letné obutie?soban píše:Podle mě se něco zblblo, asi bych to neřešil až jak přehodíš letní kola.......
Ono to nejde zrušit tlačítkem - přehodit menu???
Tak to je fakt pičovina.
Podle mě by reset jednotky měl fungovat a že to v dílně neumí co k tomu dodat (skusil bych jiný servis - známého s diagnostikou na ).
Pokud nepomohlo odpojit baterku skusil bych ještě odpojit baterku a pak odpojit snímač u toho kola (je v podběhu - kde je konektor nevím) a připojit baterku co na to TMPS poví a po nějaké době ten snímač zase zapojit.
Je také možné že ten snímač odešel a hlásí TMPS chybu a TMPS to chápe jako podhuštěné kolo.
Nic jiného co by se s tím doma dalo dělat mě nenapadá, ještě že by nějaký drát byl od toho snímače přerušen či se dostala do konektoru voda - je zima?
Se vsadím že v servise na ten snímač konektor a dráty ani nemrkli?
Tak to je fakt pičovina.
Podle mě by reset jednotky měl fungovat a že to v dílně neumí co k tomu dodat (skusil bych jiný servis - známého s diagnostikou na ).
Pokud nepomohlo odpojit baterku skusil bych ještě odpojit baterku a pak odpojit snímač u toho kola (je v podběhu - kde je konektor nevím) a připojit baterku co na to TMPS poví a po nějaké době ten snímač zase zapojit.
Je také možné že ten snímač odešel a hlásí TMPS chybu a TMPS to chápe jako podhuštěné kolo.
Nic jiného co by se s tím doma dalo dělat mě nenapadá, ještě že by nějaký drát byl od toho snímače přerušen či se dostala do konektoru voda - je zima?
Rada nad zlato....vydrž do jara, víš, že snímače nemáš, tak ať si svítí. Kvůli jednomu světýlku přehazovat gumy....ani za penízesoban píše:Ono to nejde zrušit tlačítkem - přehodit menu???
Tak to je fakt pičovina.
Mám za sebou: ŠKODA 100, ŠKODA 120, WARTBURG COMBI, ŠKODA FAVORIT 2X, ŠKODA FELICIA, ŠKODA 1203, ŠKODA FABIA
-A NYNÍ: HYUNDAI i20 1,2/75k
-A NYNÍ: HYUNDAI i20 1,2/75k